El Grup Salpassa presenta: PEVETERS PER FORMIGÓ El Grup Salpassa presenta: PEVETERS PER FORMIGÓ

El Grup Salpassa presenta: PEVETERS PER FORMIGÓ

Jueves 16 de Marzo del 2017
Versión en PDF
Amb la col·laboració especial de l’Avanç del Campello sota la direcció músical de Luís Seguí, i els músics de corda i veus (Jorge Cobos, Fani Espinosa, Cristina Marco i José Luís Navarro), dirigits per Cristóbal Rentero

L’espectacle intenta fer una reflexió al voltant de com hem tractat el litoral de les terres d’Alacant des dels anys 50 del segle XX fins l’actualitat, periòde aquest de la trasformació radical del paisatge.  

 

El model de desenvolupament econòmic basat en el formigó ha deixat en molts casos arraconats grans tresors de les cultures que van viure a la Mediterrània, de fet el patrimoni i l’arqueologia són els eixos fonamentals del muntatge.  

 

Peveters compta amb l’interpretació de dos actors Larita (Anna Baeza), i X (Natxo Núñez) que en un to d’humor intenten fer encaixar tots els elments que hi apareixen a l’obra.   Un espectacle innovador dins del seu gènere que combina música folk tradicional amb projeccions audiovisuals, que li donen un caràcter de documental en certs moments.

 

Al voltant de 60 persones participen en aquest projecte, que vol donar cabuda a altres associacions i col·lectius del Campello.   Peveters té un treball previ de consulta bibliogràfica i d’entrevistes a experts en temes d’arqueologia i del medi natural. A més, té el suport d’institucions que han cedit el visionat de reportatges i vídeos relacionats.

 

Seguidament es detallen tots els col·laboradors que són fonamentals a l'espectacle.  Un projecte fet per donar veu a un sentiment d'impotència que naix als pobles, però que té una dimensió global perquè ens fa pensar sobre els models de desenvolupament que hem fet ús al llarg de la història, les seues conseqüències, i les injustícies culturals que hem permés deixar pel camí.  

 

La reflexió està servida en aquesta nova proposta de Salpassa, que va més enllà i ens deixa portes obertes cap un futur on el turisme, l'arqueologia i el desenvolupament cultural són possibles.   

 

COL·LABORADORS: 
 
Entrevistes a: - Adoración Martínez (Arqueologa del jaciment de la Illeta dels Banyets. MARQ). - Jaume Varó. - Strats, estudis d’arqueologia. 
 
Institucions (patrocinis; cessió de projeccions, etc): - Ajuntament del Campello. Regidoria de Cultura. - Ajuntament del Campello. Regidoria de Turisme. - MARQ - Diputació Provincial d’Alacant. - Diputació Provincial d’Alacant. Domingo Rodes .- Fondo Fílmico de RTVE. - Patronat de Turisme de la Costa Blanca. 
 
Associacions i col·lectius: - L’Avanç. - Asociació de Betlemistes del Campello. - Fila Jaume I. - Medusa Teatre. - Muixeranga el Campello. 
 
Empreses: - GDP, Producciones. - Álex Rojo Estudio. - Bigmat Lledó. - Gibeller Grupo.  
 
Amics i particulars: - Emilio Baeza i Fernando Baldó. - Juan de Dios Megías.